Žudite za slatkim, a ne želite nekotnrolirani nalet šećera u krvotoku? Iskušajte ovaj recept za 100 g keto čokolade:

U manjoj posudi izmiješati: 30 g maslaca (sobne temp.), 30 g kokosovog ulja (sobne temp. najbolje kokosovo s okusom i mirisom), žličica i pol raw kakaa (10 g), 1 žlica kokosovih mrvica (10 g), 5 kapi stevije (ili po želji), 5 kapi ekstrakta vanilije. To sve dobro umiješati i dodati 30 g smrvljenih lješnjaka koje ste prethodno 5-7 min ispekli u tavi ili u pećnici te ogulili. Cijelu smjesu rasporedite na malo folije i stavite na kratko u frižider. Zbog maslaca i ulja čokolada će se brzo stisnuti.

Recept je posebice pogodan za sve koji su na LCHF i keto prehrani. Na 100 g ima 79.8 g masti, 7.6 g proteina i 11.3 g ugljikohidrata. Ja za međuobrok pojedem 20 g čokolade i to je 15.9 M, 2.9 P i 1.5 UH

add comment